Γίνε εσύ το θαύμα

Η μικρή μας Αγγελική είναι ένα παιδί ΘΑΥΜΑ, όπως είναι όλα τα παιδιά για εμάς που δίνουν τον δικό τους αγώνα για ζωή. Μόλις 4 χρονών και διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η μητέρα της μας είπε ότι «πρέπει να βρεθούν δότες μυελού των οστών, όχι μόνο για το δικό μου παιδί, αλλά για ΟΛΑ τα παιδιά που πάσχουν».

Στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας το μοναδικό φάρμακο είναι ο Άνθρωπος οπότε «Αν θέλεις να γίνει ένα θαύμα. Γίνε εσύ το θαύμα για ένα παιδί»

 

Όλοι εμείς στο Θαύμα-Be the Μiracle ξεκινάμε μια εκστρατεία για να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για το πώς γίνεται κάποιος δότης μυελού των οστών. Μια διαδικασία που δεν κοστίζει, αλλά αξίζει. Όσο πιο πολλοί γίνουν μέρος της προσπάθειας μεταφέροντας το μήνυμά, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το ΘΑΥΜΑ για τα παιδιά σαν την Αγγελικούλα.

 

Για να γίνουμε και εμείς εθελοντές δότες επισκεφτήκαμε το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας σχετικά με την διαδικασία.

 

1. Πρέπει να είσαι μεταξύ 18 – 45 ετών και υγιής
2. Συμπληρώνεις αίτηση εγγραφής, όπου γίνεται και καταγραφή του ιατρικού ιστορικού
3. Με την χρήση ιατρικής μπαντονέτας συλλέγεται σάλιο. Ο ειδικός τοποθετεί μια μπαντονέτα στο στόμα και τρίβει εσωτερικά το μάγουλο. Το ίδιο επαναλαμβάνεται με άλλη μπατονέτα στο άλλο μάγουλο
Με την διαδικασία αυτή μπαίνουμε στο εθνικό – παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών Μυελού των Οστων / Αιμοποιητικών Κυττάρων.

 

Αν έχετε την τύχη να βρεθείτε συμβατός, τότε υπάρχουν 2 τρόποι λήψης
1. Συλλογή προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων από το αίμα (Αιμοδοσία)
Η διαδικασία αυτή είναι απλή γίνεται με μηχάνημα κυτταροαφαίρεσης. Διαρκεί 3 ώρες και στην ουσία από το ένα χέρι σου παίρνουν αίμα και από το άλλο επιστρέφει. Στο μηχάνημα παίρνουν τα αιμοποιητικά κύτταρα που χρειάζονται. Προηγείται χορήγηση αυξητικού αιμοποιητικού παράγοντα για να αυξηθούν τα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα
2. Λήψη μυελού των οστών με παρακέντηση.
Η διαδικασία είναι απλή. Πραγματοποιείται στο χειρουργείο με ολική αναισθησία. Γίνεται παρακέντηση των οστών της λεκάνης. Ο ασθενής δεν νιώθει τίποτα, απλά μπορεί να νιώσει μια ελαφριά πίεση στην μέση, ΟΧΙ πόνο.

Ο δωρητής έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΕΠΙΛΕΞΕΙ με ποιο τρόπο θα κάνει την δωρεά. Η ομάδα μεταμόσχευσης αναλύει διεξοδικά τους τρόπους και απαντάει σε ΟΛΕΣ τις απορίες που μπορεί να υπάρχουν.
ΕΠΙΣΥΜΑΙΝΟΥΜΕ: ΟΙ 2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΩΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και όπως μας επιβεβαίωσαν οι ειδικοί ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ

 

Στην Αθήνα μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο Όραμα Ελπίδα Λεβαδείας 8, Γουδί. Στη ογκολογική μονάδα παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ.

Στις υπόλοιπες πόλεις υπάρχουν τα συνεργαζόμενα κέντρα

 

Όπως καταλάβατε η διαδικασία είναι εξαιρετικά ΑΠΛΗ. Για αυτό….
Θα θέλαμε κόσμο να γίνει δότης ή να διαδώσει μέσω κοινωνικών δικτύων αυτή την προσπάθεια, για την Αγγελική μας και για όλα τα παιδιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες Κωνσταντίνος Παντελίδης 6944815109

 

 

There are no comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *