Παγκόσμια Μέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Ο ΟΗΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το 2007 καθιέρωσε την 20η Φεβρουαρίου ως μέρα της Παγκόσμιας Δικαιοσύνης.

Το διαρκές ζητούμενο σε μια πολιτικά ευνομούμενη κοινωνία είναι η δικαιοσύνη μεταξύ των μελών της. Αποτελεί βασικό σημείο διασταύρωσης αλλά και αντιπαράθεσης των νομικών, πολιτικών και οικονομικών επιστημών αλλά και δοκιμασίας της δημοκρατικότητας μιας χώρας. Σήμερα δυστυχώς στην Ελλάδα το τοπίο είναι εξαιρετικά ζοφερό για τα κοινωνικά δικαιώματα μια και η έλευση των προσφύγων, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Bertelsmann συνδυάζεται με την οικονομική κρίση των νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών. Τα ποσοστά των χρόνια ανέργων νέων και η παιδική φτώχεια έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα ένα στα πέντε παιδιά πλήττεται και σχεδόν οι μισοί νέοι είναι άνεργοι.

Βασικοί στόχοι για την επίλυση των προβλημάτων που Το Θαύμα – Be the Miracle ως ΑΜΚΕ προσφέρει με τις δικές του δυνάμεις είναι η ίση πρόσβαση στη γνώση των νέων μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που αποσκοπούν στην διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας, ικανής να σταθεί επάξια στην κοινωνία. Τη στήριξη της οικογένειας από ειδικούς επιστήμονες που παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και νομικής κάλυψης, καθώς και την ίση κατανομή ευκαιριών σε ανθρώπους ανεξαρτήτου καταγωγής, θρησκείας που κατοικούν στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Δήμου Αθηναίων.

Το θέμα της φετινής (2019) παγκόσμιας μέρας κοινωνικής δικαιοσύνης είναι «Εάν θέλεις Ειρήνη και Ανάπτυξη, δούλεψε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη». Στο Θαύμα καθημερινά εργαζόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη. Μέσα από τους άξονες στους οποίους κινούμαστε α. Παιδεία β. Τέχνες και Πολιτισμός γ. Αθλητισμός δ. Κοινωνική μέριμνα, δημιουργούμε ένα περιβάλλον, μια πραγματικότητα δικαιοσύνης όπου οι Άνθρωποι ζουν τις αξίες της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Ισότητας. Αυτό που πάντα υποστηρίζουμε είναι ότι ΔΕΝ βοηθάμε φτωχούς ή κοινωνικά στιγματισμένους. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

There are no comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *