Ένα παιδί στη πλ. Βικτωρίας

Τα παιδιά του κέντρου της Αθήνας μεγαλώνουν σε δύσκολες γειτονιές. Καθημερινά βιώνουν σκληρές καταστάσεις, από τις οικογένειες που έχουν εξαθλιωθεί λόγο της οικονομικής κατάστασης, από τα σχολεία που από κοιτίδες γνώσεις, έχουν μετατραπεί σε αρένες ανταγωνισμού και Bullying. Στους δρόμους έξω, βλέπουν διακινητές ναρκωτικών να πουλάνε απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα το θάνατο στους πελάτες τους. Χρήστες ουσιών που παλεύουν να ξεφύγουν από το ζόφο της ζωής τους, να περιφέρονται ως φαντάσματα. Όλα αυτά διαμορφώνουν τις ψυχές τους και διαστρεβλώνουν την συνείδηση τους. Παιδιά, άχραντης ψυχής που ονειρεύονται ένα κόσμο όμορφο.


Το περασμένο Σάββατο στο μάθημα του θεάτρου, ο μικρός Ραφαέλο ήρθε στεναχωρημένος στο σχολείο. Όταν τον ρωτήσαμε την αιτία, η απάντηση του μας εξέπληξε «Κύριε στην πλατεία Βικτωρίας ήταν μια κοπέλα που την έβλεπα πολλές φορές να παραπατάει. Έπαιρνε ναρκωτικά κύριε. Αυτό ΔΕΝ είναι καλό. Μια φορά ένας (κάποιος) την χτύπησε άσχημα. ήθελα να την σώσω, αλλά δεν μπορούσα. Τις τελευταίες μέρες ΔΕΝ την βλέπω, πήγα και ρώτησα το περιπτερά και μου είπε ότι πέθανε. Στεναχωρήθηκα, γιατί να γίνονται όλα αυτά στο κόσμο; Υπάρχουν και άλλοι Άνθρωποι σαν την κοπέλα. Δεν είναι καλό αυτό. Εγώ θα κοιτάξω να βρω αυτόν που την χτύπησε»


Ο μικρός Ραφαέλο είναι ένα παιδί της 1ης Γυμνασίου, είναι ντροπαλός, παλεύει να βρει την θέση του στην κοινωνία και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Κατάγεται από την Αλβανία και η οικογένεια του δεν είναι πλούσια αλλά είναι βαθύτατα αξιοπρεπής. Έρχεται καθημερινά στο θαύμα και διαβάζει με την βοήθεια ενός καθηγητή και τα Σάββατα συμμετέχει στην θεατρική ομάδα, θέλει να μάθει μουσική και τον διακρίνει μια απίστευτη λεβεντιά. Είναι ένα υπέροχο παιδί και αφού σκέφτεται έτσι το μέλλον του είναι λαμπρό και γεμάτο ΘΑΥΜΑΤΑ.

There are no comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *