Υπέροχοι Άνθρωποι

Καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι δίνουν το απάνθισμα της ψυχής τους για τα παιδιά. Τα Ενθαρρύνουν, τα συμβουλεύουν, τα αγκαλιάζουν. Αγωνιούν, νοιάζονται, αφουγκράζονται, ενστερνίζονται. Επιστήμονες κάθε ειδικότητας, μα πάνω από όλα Άνθρωποι, διαβάζουν παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διδάσκουν ΑΞΙΕΣ, δίνουν ΑΓΑΠΗ και κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ στο 2ο ΓΕΛ Αθηνών, στα πλαίσια του προγράμματος των Ανοιχτών Σχολείων, στην δράση του Be the Miracle «Μελέτη στην γειτονιά μου».


Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία. Σκεφτείτε το λίγο… Ποιος θα αφιέρωνε χρόνο, κόπο για παιδιά που ΔΕΝ γνωρίζει; Και όμως αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι αφιερώνονται για αυτά τα παιδιά.
Τα παιδιά έρχονται με χαμόγελα και φεύγουν γεμάτα αυτοπεποίθηση για τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Το φαντάζεστε; Όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ χωρίς καμία οικονομική στήριξη, ανιδιοτελώς για ένα στόχο, ένα όραμα «Το κάθε παιδί είναι ένα Θαύμα και αξίζει να κάνουμε τα πάντα»

Ο Αποστόλης, μαθηματικός, είπε κάποια στιγμή… Θέλω να μάθω στα παιδιά να σκέφτονται. Αυτό είναι γνώση, έτσι θα μάθουν μαθηματικά.


Η Χαρά, μαθηματικός, είπε… Εδώ μαζί, δεν θα αφήσω κανένα παιδί. Και με ένα μεγάλο χαμόγελο υποδέχεται τα παιδιά… κάποια άλλη στιγμή, αυθόρμητα και με απόλυτη σιγουριά είπε… Ναι ρε, θα τα πάνε καλά τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση… Αυτή η βεβαιότητα πόσο ωφέλιμη είναι για αυτές τις ηλικίες.


Η Ιωάννα όταν πρωτοήρθε είπε…. Εγώ θέλω να στηρίξω τα παιδιά και ότι χρειαστούν εδώ είμαι.


Η Μαίρη καθηγήτρια Αγγλικών κάνει το μάθημα διαφορετικά και τα παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά.


Η Βαλεντίνα μας τους βάζει ασκήσεις και μένει παραπάνω στην τάξη.


Η Έφη τα παιδιά τα λέει αστέρια και σε κάθε διαγώνισμα τους, κάθεται για να λύσει όλες τις απορίες τους και δεν φεύγει αν δεν σιγουρευτεί ότι τα παιδιά είναι έτοιμα.


Ο Μάριος αγωνίζεται όχι μόνο για τα παιδιά αλλά γενικά για το θαύμα και τρέχει ψάχνει εθελοντές.


Η Λυδία μας κάνει διαδραστικά το μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα. Αγαπούν τις ώρες που είναι μαζί της.


Η Ζωή, η άλλη Αγγλικού μας, τους μαθαίνει από την αρχή Αγγλικά. Πιστεύει στα παιδιά και αυτά πιστεύουν στους εαυτούς τους.


Η Κυριακή τους μαθαίνει να γράφουν τις σκέψεις τους όμορφα. Ψάχνει, μελετά, βρίσκει θέματα, βουτάει στο μυαλό τους και τους διευρύνει τους ορίζοντες. Αν την ρωτήσει κάποιος για τα θαύματα που κάνει, χαμογελάει και απλά λέει… Εγώ ΔΕΝ κάνω τίποτα… και όμως κάνει πάρα πολλά.


Η Ειρήνη είναι η miss Χημεία πάντα χαμογελάει. Τα δύσκολα τα κάνει εύκολα και τα παιδιά την αγαπάνε. Η Χημεία έχει γίνει το αγαπημένο τους μάθημα και πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει.


Ο Κυριάκος πρώην στέλεχος εταιρείας και με διδακτορικό είπε… Εμένα ΔΕΝ με νοιάζουν οι καριέρες σε εταιρείες. Εγώ θέλω να διδάσκω σε παιδιά… και από τότε κάνει ΜΟΝΟ ΘΑΥΜΑΤΑ.


Η Σεμέλη και η Έφη μας ως ψυχολόγοι είναι πάντα δίπλα τους, μπαίνουν στην ψυχή τους και τα στηρίζουν. Έχουμε όμως και άλλους εθελοντές και άλλους Υπέροχους Ανθρώπους που κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ.

There are no comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *