Ο Θαυμαϊκός ξεκινάει

Για άλλη μια χρονιά η ομάδα ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.


Ο Θαυμαϊκόςείναι μια ομάδα από παιδιά της γειτονιάς, όπως θα λέγανε κάποιοι. Αλλά η δική μας γειτονιά είναι μεγαλύτερη. Έρχονται παιδιά απ’ όλο το LA (Λεκανοπέδιο Αττικής), πρόσφατα ήρθε και ένα παιδί από την Θήβα.


Τα παιδιά αγαπάνε την ομάδα. Ο Γιώργος και ο JP, παιχτάκια της ομάδας, την αποκαλούν οικογένεια. Μια οικογένεια αλλιώτικη από τις άλλες. Μια πολυπολιτισμική οικογένεια, με παιδιά από την Ελλάδα, το Μπαγκλαντές, την Βουλγαρία, το Αφγανιστάν, την Αλβανία, την Αίγυπτο, το Ιράν, την Συρία, την Νιγηρία. Μια οικογένεια – ομάδα που χωρά όλα τα παιδιά.


Παιδιά εφήβους, 15 16 17 18, εφηβεία μετεφηβεία δηλαδή. Παιδιά σκληρά αλλά όχι αλητάκια. Σκληρά γιατί έτσι τους αντιμετωπίζει η κοινωνία. Αδικία; Μάλλον ΝΑΙ. Αλλά αυτά τα παιδιά είναι ψυχαρες.


Στις προπονήσεις τα Σάββατα, στα γηπεδά του Ρουφ, πέρα από τις ασκήσεις που κάνουν, ο Φοίβος, ο Βαγγέλης και ο Μάρκος στέκονται δίπλα τους. ΔΕΝ τους συμβουλεύουν, ούτε τους κάνουν μάθημα, είναι ΜΑΖΙ τους και αυτό είναι ότι καλύτερο. Στην ομάδα υπάρχει και η Σακίμπα μια 22 χρονή κοπέλα από το Αφγανιστάν. Ένας υπέροχος άνθρωπος που βοηθάει στις μεταφράσεις και στηρίζει τις ψυχάρες που μας ήρθαν από μακριά και περάσανε πολλά.
Τα παιδιά της ομάδας είναι υπέροχα. Πραγματικά ταλέντα. Δυνατά, τρέχουν πάνω κάτω στο γήπεδο, σουτάρουν, βάζουν Goal χαίρονται, φωνάζουν, κερδίζουν χάνουν και στο τέλος των αγώνων πέφτουν κάτω γίνονται μπουλούκι, ο ένας πάνω στον άλλο. Όλες οι χώρες και οι φυλές γίνονται ΕΝΑ. Μαγική εικόνα, δείγμα πολιτισμού. Αυτά που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τα μεγάλα ποδοσφαιρικά clubs, οι οργανισμοί και τα ιδρύματα το έχουν καταφέρει αυτά τα παιδιά. Παιδιά του Γυμνασίου, των ΕΠΑΛ, παιδιά που ΔΕΝ πηγαίνουν σχολείο ή που έχουν μείνει από απουσίες, καταφέρνουν να ΔΙΔΑΞΟΥΝ την αξία του FAIR PLAY αλλά και ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ΜΑΖΙ, αρκεί να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που θα μας εμπιστευτούν, θα μας ακούσουν και πάνω απ’ όλα θα μας ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ. Αυτό είναι ΘΑΥΜΑΪΚΟΣ


Όποιος θέλει να στηρίξει το έργο του ΘΑΥΜΑΤΟΣ, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Είτε ως χορηγός, είτε ως απλός άνθρωπο που ξέρει από ποδόσφαιρο και θέλει να ασχοληθεί με παιδιά. Κάθε προσφορά είναι μια πράξη που πραγματοποιεί ένα μικρό ΘΑΥΜΑ.
Τηλ. επικ.: 6944815109info@bethemiracle.gr ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook

BE THE MIRACLE – ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΜΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Εθνική Τράπεζα
ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 109/003356-12
ΙΒΑΝ: GR7301101090000010900335612

ΘΑΥΜΑΪΚΟΣ… Μια ομάδα παιδιών απ’ όλο το κόσμο

Λίγα λόγια για το θαύμα:

Το Be the MiracleΤο Θαύμα είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία όπου στηρίζει καθημερινά οικογένειες και παιδιά. Μέσα απο τις δράσεις μας όπως είναι 1. Η Συμβουλευτική οικογένειας, 2. Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας «Μελετάμε ΜΑΖΙ», 3. Η διανομή τροφίμων, 4. Η θεατρική ομάδα, 5. Η εφηβική εφημερίδα και 6. Η ποδοσφαιρική ομάδα «Θαυμαϊκος»

To Be the Miracle ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ απο κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και επιτελεί εθελοντικό έργο χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες σε οικογένειες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

There are no comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *