ΝΕΑ

Ο Θαυμαϊκός ξεκινάει

Για άλλη μια χρονιά η ομάδα ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.


Ο Θαυμαϊκόςείναι μια ομάδα από παιδιά της γειτονιάς, όπως θα λέγανε κάποιοι. Αλλά η δική μας γειτονιά είναι μεγαλύτερη. Έρχονται παιδιά απ’ όλο το LA (Λεκανοπέδιο Αττικής), πρόσφατα ήρθε και ένα παιδί από την Θήβα.


Τα παιδιά αγαπάνε την ομάδα. Ο Γιώργος και ο JP, παιχτάκια της ομάδας, την αποκαλούν οικογένεια. Μια οικογένεια αλλιώτικη από τις άλλες. Μια πολυπολιτισμική οικογένεια, με παιδιά από την Ελλάδα, το Μπαγκλαντές, την Βουλγαρία, το Αφγανιστάν, την Αλβανία, την Αίγυπτο, το Ιράν, την Συρία, την Νιγηρία. Μια οικογένεια – ομάδα που χωρά όλα τα παιδιά.


Παιδιά εφήβους, 15 16 17 18, εφηβεία μετεφηβεία δηλαδή. Παιδιά σκληρά αλλά όχι αλητάκια. Σκληρά γιατί έτσι τους αντιμετωπίζει η κοινωνία. Αδικία; Μάλλον ΝΑΙ. Αλλά αυτά τα παιδιά είναι ψυχαρες.


Στις προπονήσεις τα Σάββατα, πέρα από τις ασκήσεις που κάνουν, ο Φοίβος, ο Βαγγέλης και ο Μάρκος στέκονται δίπλα τους. ΔΕΝ τους συμβουλεύουν, ούτε τους κάνουν μάθημα, είναι ΜΑΖΙ τους και αυτό είναι ότι καλύτερο. Στην ομάδα υπάρχει και η Σακίμπα μια 22 χρονή κοπέλα από το Αφγανιστάν. Ένας υπέροχος άνθρωπος που βοηθάει στις μεταφράσεις και στηρίζει τις ψυχάρες που μας ήρθαν από μακριά και περάσανε πολλά.
Τα παιδιά της ομάδας είναι υπέροχα. Πραγματικά ταλέντα. Δυνατά, τρέχουν πάνω κάτω στο γήπεδο, σουτάρουν, βάζουν Goal χαίρονται, φωνάζουν, κερδίζουν χάνουν και στο τέλος των αγώνων πέφτουν κάτω γίνονται μπουλούκι, ο ένας πάνω στον άλλο. Όλες οι χώρες και οι φυλές γίνονται ΕΝΑ. Μαγική εικόνα, δείγμα πολιτισμού. Αυτά που προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τα μεγάλα ποδοσφαιρικά clubs, οι οργανισμοί και τα ιδρύματα το έχουν καταφέρει αυτά τα παιδιά. Παιδιά του Γυμνασίου, των ΕΠΑΛ, παιδιά που ΔΕΝ πηγαίνουν σχολείο ή που έχουν μείνει από απουσίες, καταφέρνουν να ΔΙΔΑΞΟΥΝ την αξία του FAIR PLAY αλλά και ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε ΜΑΖΙ, αρκεί να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι που θα μας εμπιστευτούν, θα μας ακούσουν και πάνω απ’ όλα θα μας ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ. Αυτό είναι ΘΑΥΜΑΪΚΟΣ


Όποιος θέλει να στηρίξει το έργο του ΘΑΥΜΑΤΟΣ, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Είτε ως χορηγός, είτε ως απλός άνθρωπο που ξέρει από ποδόσφαιρο και θέλει να ασχοληθεί με παιδιά. Κάθε προσφορά είναι μια πράξη που πραγματοποιεί ένα μικρό ΘΑΥΜΑ.
Τηλ. επικ.: 6944815109info@bethemiracle.gr ή με μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook

Λίγα λόγια για το θαύμα:

Το Be the MiracleΤο Θαύμα είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία όπου στηρίζει καθημερινά οικογένειες και παιδιά. Μέσα απο τις δράσεις μας όπως είναι 1. Η Συμβουλευτική οικογένειας, 2. Το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας «Μελετάμε ΜΑΖΙ», 3. Η διανομή τροφίμων, 4. Η θεατρική ομάδα, 5. Η εφηβική εφημερίδα και 6. Η ποδοσφαιρική ομάδα «Θαυμαϊκος» κάνουμε έργο εθελοντικά χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες σε οικογένειες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μαμά τι είναι η απεργία;

Πρωτομαγιά σήμερα, μια μέρα γεμάτη από συμβολισμούς. Μια ωραία μέρα που μπορούμε να την αφιερώσουμε στα παιδιά μας για δραστηριότητες αλλά και για γνώση, άλλωστε ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης γνώσης γίνεται μέσα από εμπειρίες, από δράσεις και πάνω από όλα από ανθρώπους και μάλιστα αγαπημένους ανθρώπους, όπως γονείς.

Η πρωτομαγιά λοιπόν είναι απεργία, τα παιδιά δεν το ξέρουν αλλά είναι μια ωραία ευκαιρία να τους το μάθουμε. Να τους πούμε απλά πράγματα, όχι ιδεολογικοπολιτικές θεωρίες, αλλά είναι ωφέλιμο τα παιδιά να μαθαίνουν για τους συμβολισμούς, έτσι δομείται η κοινωνική αλλά και προσωπική υπόσταση τους.

Ο συμβολισμός της ημέρας είναι πολύ σημαντικός και όπως ξέρουμε όλοι έχει πλήρως διαστρεβλωθεί στις μέρες μας. Βέβαια ΔΕΝ πρέπει να παραλείψουμε ότι η σημερινή μέρα είναι και εορτή της άνοιξης και για αυτό μαζεύουμε λουλούδια και φτιάχνουμε στεφάνια.

Στα παιδιά μπορούμε να τους πούμε για τους αγώνες των εργατών για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και την καθιέρωση του 8ώρου. Το δικαίωμα των εργαζομένων να εκφράζουν τεκμηριωμένα και οργανωμένα την αντίθεση τους για κάποια μέτρα, νόμους αποφάσεις που καταστρατηγούν τα εργασιακά κεκτημένα. Επίσης είναι χρήσιμη μια ιστορική αναδρομή για να στοιχειοθετηθεί απτά η γνώση. Ας πούμε ότι ομάδες εργατών, το 1886, εσείς μπορείτε να πείτε το περασμένο αιώνα ή προς τα τέλη του 1800, εξεργέθηκαν σε μια πόλη της Αμερικής (Σικάγο) με βασικό αίτημα «8 ώρες εργασίας 8 ώρες ανάπαυσης 8 ώρες ύπνο». Ειδικά αυτό με τους αριθμούς θα μείνει μέσα στα παιδιά και καλό θα είναι να το τονίσετε. Επίσης μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες και από internet.

Είναι πολύ χρήσιμο να μιλάμε στα παιδιά μας. Μην περιμένουμε να μάθουν μόνα τους ή από βιβλία ή από το σχολείο, έννοιες, συμβολισμούς, κανόνες που διέπουν την κοινωνία μας.

Οπότε η βόλτα στην φύση, η συγκομιδή λουλουδιών, η ποδηλατάδα, το παγωτό στην παραλία μπορεί να συνοδευτούν με την γνωριμία του δικαιώματος της απεργίας.

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα μας

Η εφημερίδα μας κυκλοφόρησε. Οι μικροί μας συντάκτες για άλλη μια φορά ξεχύθηκαν στο διαδίκτυο, στους δρόμους βρήκαν θέματα, ανθρώπους και κατέγραψαν όλα όσα μάθανε.

Το φύλλο του Απριλίου είναι εορταστικό αλλά δεν περιορίζεται μόνο στο κλίμα των ημερών. Μας γνωρίζει την χώρα που έχει στάση μετρό «Ελλάδα», πλατεία «Αθήνα» & 600 δρόμους με ελληνικά ονόματα. Μας παρουσιάζει το πρώτο αυτοκίνητο στην Ελλάδα με το άδοξο… τέλος. Μας παροτρύνει να μετακομίσουμε στην Σικελία όπου προσφέρονται σπίτια με κόστος 1€ και για το τέλος μαθαίνουμε για δυο σύμβολα της ανοιξιάτικης φύσης την παπαρούνα και την πασχαλιά.

Για όποιον θέλει να την αποκτήσει, μπορεί να μας στείλει ένα mail στο info@bethemiracle.gr ή στο inbox της σελίδας μας στο facebook να την αποκτήσει με κόστος 1€.

Οι μικροί μας συντάκτες είναι η Ίριδα, η Μαρία, η Φωτεινή, η Jasmine, η Σταυρούλα, η Κλεοπάτρα και η Άρτεμης…. ΑΞΙΖΕΙ να τους διαβάσετε…

Lego ήρωες με αμαξίδια

Εάν θέλουμε μια κοινωνία ισότητας, μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, στίγματα και ταμπέλες ξεκινάμε με πράξεις ουσίας. Ξεκινάμε από τα παιδιά, διαμορφώνοντας την παιδεία που θα θεμελιωθεί η αξίας της ισότητας.

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών LEGO προχώρησε σε μια αντίστοιχη πράξη. Δημιούργησε φιγούρες σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η φιγούρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Toy Fair 2016 της Νυρεμβέργης στη Γερμανία.

Ο κ. Emma Owen, εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει «Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι θα υπάρχει μια φιγούρα με αναπηρικό αμαξίδιο στη νέα Lego City, η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Ιούνιο αυτής της χρονιάς»

Πρέπει να καταστεί βαθιά στην συνείδηση του κόσμου ότι τα παιδιά με αναπηρία ΔΕΝ χρήζουν λύπησης. ΔΕΝ χρήζουν ελεημοσύνης. ΔΕΝ χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης με βάση τα κινητικά τους γνωρίσματα. Όλες αυτές οι αντιδράσεις κάνουν κακό στην ψυχολογία τους, στο μέλλον τους και πολλές φορές διαμορφώνουν απάδουσες συμπεριφορές. Τα παιδιά, όπως και αν είναι, ότι και αν είναι, από όπου και αν είναι θέλουν ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΓΑΠΗ στην ΠΡΑΞΗ… όχι στα λόγια, τα post στα social media, στους εράνους και στις μεγάλες εορτές.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα δείτε ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο ΜΗΝ το λυπηθείτε, ΜΗΝ το κοιτάξετε με οίκτο. Δείτε το όπως όλα τα παιδιά. ΔΕΝ ξέρετε πόσο καλό θα του κάνετε και αν θέλετε να το «προχωρήσετε» λίγο πιο πολύ μιλήστε του, ρωτήστε για τα όνειρα του, για το τι του αρέσει να κάνει, τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, τι ομάδα είναι. Απλές, κανονικές ερωτήσεις.

Αν αγαπάμε όλα τα παιδιά. Αγαπάμε το κάθε ένα παιδί.

Η νεραϊδό-αμαζόνα Μυρτιά

Η Μυρτώ ήταν ένα παιδί. Ένα παιδί που έγινε ηρωίδα. Ένα παιδί που παλεύει για να ζήσει. Το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, έπεσε θύμα μιας βάναυσης κακοποίησης. Οι τραυματισμοί που υπέστη το κορίτσι, της προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία. Η Μυρτώ όμως δεν το έβαλε κάτω και καθημερινά αγωνίζεται, παλεύει μα πάνω από όλα ΖΕΙ.


Πολλοί λένε ότι η ζωή είναι ένα θαύμα. Κάποιοι από εμάς ΔΕΝ το εκτιμάνε αυτό, άλλοι δυστυχούμε για το τίποτα. Βλέποντας παραδείγματα, όπως της μικρής Μυρτώς, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ότι πιο σημαντικό μας έχει δοθεί. Για αυτό και πρέπει να αισθανόμαστε και να πράττουμε αναλόγως.

Η εθελόντρια μας, συγγραφέας Εύα Πετροπούλου Λιανού, αναλογιζόμενη την σπουδαιότητα του αγώνα που δίνει αυτό το κορίτσι, θέλησε να γράψει μια ιστορία που θα αποτυπώνει την Μυρτώ ως μια Super ηρωίδα. Αυτό που είναι δηλαδή, και μέσα από τα χρώμα και τις ζωγραφιές της επίσης πολύ επιτυχημένης εικονογράφου Βιβής Μαρκάτου, όπου η δουλειά που έχει κάνει στο βιβλίο είναι μοναδική. Η Μυρτώ σχηματίζεται στα ματιά μας, και μας παρουσιάζει τις αξίες που πρέπει να έχουμε όλοι μας.

Η κυρία Πετροπούλου Λιανού γράφει…
«Εμπνευσμένη από την γνωριμία μου με τη Μυρτώ, θέλησα να γράψω μια ιστορία για ένα δυνατό και χαμογελαστό παιδί που του αρέσει να ακούει παραμύθια… του αρέσει να τρώει σοκολάτες. Η Αμαζόνα Μυρτιά δεν τα παρατάει εύκολα στο βιβλίο μας, όπως και η Μυρτώ μας, αντιμετωπίζει την ζωή με επιμονή και πίστη. Ευελπιστώ ότι η Μυρτώ θα γίνει το σύμβολο όλων μας εμπνέει καθημερινά με την δύναμη ψυχής της για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε έναν ειρηνικό και αλληλέγγυο κόσμο»

Το βιβλίο βασίστηκε σε μια ιδέα του προέδρου Γ.Σ. Ακρίτας Πέτρου Παπαδόπουλου και παρουσιάστηκε στα εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα. Στα πλαίσια των διήμερων εκδηλώσεων για την Μυρτώ, οργανωθήκαν αθλητικές δραστηριότητες, όπως η κλειστή κωπηλατοδρομία και σκυταλοδρομία.

Για όποιον θέλει να διαβάσει αυτό το μοναδικό βιβλίο, μπορεί να το προμηθευτεί με κόστος 10 € μέσω του inbox της συγγραφέα, εδώ.

Τα έσοδα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στη συνέχιση της θεραπείας αποκατάστασης της Μυρτώς και θα καλύψουν το ταξίδι της στη Ρωσία σε εξειδικευμένο κέντρο Αποκατάστασης.

Οπότε, δεν αγοράζουμε μόνο ένα βιβλίο, συμμετέχουμε από κοινού στο αγώνα της νεραϊδό-αμαζόνας Μυρτιάς.

Υπέροχοι Άνθρωποι

Καθημερινά αυτοί οι άνθρωποι δίνουν το απάνθισμα της ψυχής τους για τα παιδιά. Τα Ενθαρρύνουν, τα συμβουλεύουν, τα αγκαλιάζουν. Αγωνιούν, νοιάζονται, αφουγκράζονται, ενστερνίζονται. Επιστήμονες κάθε ειδικότητας, μα πάνω από όλα Άνθρωποι, διαβάζουν παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διδάσκουν ΑΞΙΕΣ, δίνουν ΑΓΑΠΗ και κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ στο 2ο ΓΕΛ Αθηνών, στα πλαίσια του προγράμματος των Ανοιχτών Σχολείων, στην δράση του Be the Miracle «Μελέτη στην γειτονιά μου».


Τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία. Σκεφτείτε το λίγο… Ποιος θα αφιέρωνε χρόνο, κόπο για παιδιά που ΔΕΝ γνωρίζει; Και όμως αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι αφιερώνονται για αυτά τα παιδιά.
Τα παιδιά έρχονται με χαμόγελα και φεύγουν γεμάτα αυτοπεποίθηση για τα μαθήματα της επόμενης μέρας. Το φαντάζεστε; Όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ χωρίς καμία οικονομική στήριξη, ανιδιοτελώς για ένα στόχο, ένα όραμα «Το κάθε παιδί είναι ένα Θαύμα και αξίζει να κάνουμε τα πάντα»

Ο Αποστόλης, μαθηματικός, είπε κάποια στιγμή… Θέλω να μάθω στα παιδιά να σκέφτονται. Αυτό είναι γνώση, έτσι θα μάθουν μαθηματικά.


Η Χαρά, μαθηματικός, είπε… Εδώ μαζί, δεν θα αφήσω κανένα παιδί. Και με ένα μεγάλο χαμόγελο υποδέχεται τα παιδιά… κάποια άλλη στιγμή, αυθόρμητα και με απόλυτη σιγουριά είπε… Ναι ρε, θα τα πάνε καλά τα παιδιά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση… Αυτή η βεβαιότητα πόσο ωφέλιμη είναι για αυτές τις ηλικίες.


Η Ιωάννα όταν πρωτοήρθε είπε…. Εγώ θέλω να στηρίξω τα παιδιά και ότι χρειαστούν εδώ είμαι.


Η Μαίρη καθηγήτρια Αγγλικών κάνει το μάθημα διαφορετικά και τα παιδιά μαθαίνουν Αγγλικά.


Η Βαλεντίνα μας τους βάζει ασκήσεις και μένει παραπάνω στην τάξη.


Η Έφη τα παιδιά τα λέει αστέρια και σε κάθε διαγώνισμα τους, κάθεται για να λύσει όλες τις απορίες τους και δεν φεύγει αν δεν σιγουρευτεί ότι τα παιδιά είναι έτοιμα.


Ο Μάριος αγωνίζεται όχι μόνο για τα παιδιά αλλά γενικά για το θαύμα και τρέχει ψάχνει εθελοντές.


Η Λυδία μας κάνει διαδραστικά το μάθημα και τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα. Αγαπούν τις ώρες που είναι μαζί της.


Η Ζωή, η άλλη Αγγλικού μας, τους μαθαίνει από την αρχή Αγγλικά. Πιστεύει στα παιδιά και αυτά πιστεύουν στους εαυτούς τους.


Η Κυριακή τους μαθαίνει να γράφουν τις σκέψεις τους όμορφα. Ψάχνει, μελετά, βρίσκει θέματα, βουτάει στο μυαλό τους και τους διευρύνει τους ορίζοντες. Αν την ρωτήσει κάποιος για τα θαύματα που κάνει, χαμογελάει και απλά λέει… Εγώ ΔΕΝ κάνω τίποτα… και όμως κάνει πάρα πολλά.


Η Ειρήνη είναι η miss Χημεία πάντα χαμογελάει. Τα δύσκολα τα κάνει εύκολα και τα παιδιά την αγαπάνε. Η Χημεία έχει γίνει το αγαπημένο τους μάθημα και πάντα είναι πρόθυμη να βοηθήσει.


Ο Κυριάκος πρώην στέλεχος εταιρείας και με διδακτορικό είπε… Εμένα ΔΕΝ με νοιάζουν οι καριέρες σε εταιρείες. Εγώ θέλω να διδάσκω σε παιδιά… και από τότε κάνει ΜΟΝΟ ΘΑΥΜΑΤΑ.


Η Σεμέλη και η Έφη μας ως ψυχολόγοι είναι πάντα δίπλα τους, μπαίνουν στην ψυχή τους και τα στηρίζουν. Έχουμε όμως και άλλους εθελοντές και άλλους Υπέροχους Ανθρώπους που κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ.

Ένα παιδί στη πλ. Βικτωρίας

Τα παιδιά του κέντρου της Αθήνας μεγαλώνουν σε δύσκολες γειτονιές. Καθημερινά βιώνουν σκληρές καταστάσεις, από τις οικογένειες που έχουν εξαθλιωθεί λόγο της οικονομικής κατάστασης, από τα σχολεία που από κοιτίδες γνώσεις, έχουν μετατραπεί σε αρένες ανταγωνισμού και Bullying. Στους δρόμους έξω, βλέπουν διακινητές ναρκωτικών να πουλάνε απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα το θάνατο στους πελάτες τους. Χρήστες ουσιών που παλεύουν να ξεφύγουν από το ζόφο της ζωής τους, να περιφέρονται ως φαντάσματα. Όλα αυτά διαμορφώνουν τις ψυχές τους και διαστρεβλώνουν την συνείδηση τους. Παιδιά, άχραντης ψυχής που ονειρεύονται ένα κόσμο όμορφο.


Το περασμένο Σάββατο στο μάθημα του θεάτρου, ο μικρός Ραφαέλο ήρθε στεναχωρημένος στο σχολείο. Όταν τον ρωτήσαμε την αιτία, η απάντηση του μας εξέπληξε «Κύριε στην πλατεία Βικτωρίας ήταν μια κοπέλα που την έβλεπα πολλές φορές να παραπατάει. Έπαιρνε ναρκωτικά κύριε. Αυτό ΔΕΝ είναι καλό. Μια φορά ένας (κάποιος) την χτύπησε άσχημα. ήθελα να την σώσω, αλλά δεν μπορούσα. Τις τελευταίες μέρες ΔΕΝ την βλέπω, πήγα και ρώτησα το περιπτερά και μου είπε ότι πέθανε. Στεναχωρήθηκα, γιατί να γίνονται όλα αυτά στο κόσμο; Υπάρχουν και άλλοι Άνθρωποι σαν την κοπέλα. Δεν είναι καλό αυτό. Εγώ θα κοιτάξω να βρω αυτόν που την χτύπησε»


Ο μικρός Ραφαέλο είναι ένα παιδί της 1ης Γυμνασίου, είναι ντροπαλός, παλεύει να βρει την θέση του στην κοινωνία και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Κατάγεται από την Αλβανία και η οικογένεια του δεν είναι πλούσια αλλά είναι βαθύτατα αξιοπρεπής. Έρχεται καθημερινά στο θαύμα και διαβάζει με την βοήθεια ενός καθηγητή και τα Σάββατα συμμετέχει στην θεατρική ομάδα, θέλει να μάθει μουσική και τον διακρίνει μια απίστευτη λεβεντιά. Είναι ένα υπέροχο παιδί και αφού σκέφτεται έτσι το μέλλον του είναι λαμπρό και γεμάτο ΘΑΥΜΑΤΑ.

Βόλτες πολιτισμού – Αυτοκράτωρ Αδριανός

Τα παιδιά της θεατρικής ομάδας είχαν την χαρά να επισκεφτούν το θέατρο Αλκμήνη και να παρακολουθήσουν μια πάρα πολύ αξιόλογη και επιμορφωτική παράσταση, τον Αυτοκράτωρ Αδριανό. Ένα Μονόπρακτο που κράτησε τα παιδιά μας καθηλωμένα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την θεατρική τους παιδεία, τα παιδιά να επισκέπτονται χώρους πολιτισμού και να συνδιαλέγονται με ανθρώπους της τέχνης. Κάτω από αυτό το πρίσμα, μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση με τους συντελεστές της. Ο κ. Λιακόπουλος και η κ. Κουκιδου υποδέχτηκαν τα παιδιά με ένα θερμό χαμόγελο και απαντήσανε σε όλες τις ερωτήσεις τους. Το φουαγιέ του θεάτρου, μετατράπηκε σε να χώρο που τα παιδιά ένιωσαν όμορφα και οικεία.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι ο κ. Λιακόπουλος και η κ. Κουκίδου δήλωσαν ότι «Είμαστε εδώ για τα παιδιά του Θαύματος». Τελικά δεν είναι τυχαίο που η παράσταση πηγαίνει τόσο καλά. Όταν κάνει κάποιος κάτι με αγάπη, όχι μόνο για το αντικείμενο που ασχολείται αλλά πρωτίστως για τον Άνθρωπο, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Βέβαια όλο αυτό πραγματοποιείται όταν υπάρχουν και Άνθρωποι που στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες, όπως η διεύθυνση του θεάτρου Αλκμήνη.

Τώρα όσο αναφορά για το έργο Αυτοκράτωρ Ανδριανός, ο κ. Λιακόπουλος ενσαρκώνει με απόλυτη μαεστρία την ζωή του εν λόγω ιστορικού προσώπου. Σκληρός και ταυτόχρονα Ανθρώπινος. Πολεμιστής και στρατηγός. Πολεμοχαρής αλλά και βαθύτατα ειρηνιστής. Όλα αυτά μέσα σε 70’ δια μέσου ενός ταλαντούχου ηθοποιού που τολμά να γράψει, να σκηνοθετήσει και να παρουσιάσει μόνος του την ζωή του γνωστού αυτοκράτορα. Στην ουσία μας ταξιδεύει όχι μόνο ιστορικά αλλά και συναισθηματικά, μας κάνει κυριολεκτικά να νιώσουμε τις αγωνίες, τις χαρές, τις απολαύσεις, τις λύπες.Γενικότερα να νιώσουμε την προσωπικότητα του Αδριανού.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το θέατρο Αλκμηνη που δέχτηκε τα παιδιά μας και φυσικά το κ. Λιακόπουλο και την κ. Κουκίδου. Ένα μικρό Θαύμα από υπέροχους Ανθρώπους μόλις έγινε.

Συντελεστές παράστασης:

Κειμενο: Χρήστος Λιακόπουλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Λιακόπουλος, Αναστασία Μαρκούτσα
Φωτισμοί: Χρήστος Λιακόπουλος
Κοστούμι: Μίκα Πανάγου
Κατασκευή κοστουμιού: Βάνια Αλεξάντροβα
Δημιουργία και επιμέλεια εικαστικών: Τζουλιάνα Νίκα
Σκηνικά: Γιώργος Ρούσης
Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Βότσαρης, Τζένη Κουκίδου
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Λιακόπουλος
Επεξεργασία ήχου: Σπύρος Αραβοσίτας
Δημόσιες σχέσεις: Άντζυ Νομικού


Στο ρόλο του Ανδριανού ο Χρήστος Λιακόπουλος

Θέατρο Αλκμηνη
Αλκμήνης 12, Πετράλωνα τηλ. επικ.: 2103428650

Παγκόσμια Μέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

Ο ΟΗΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το 2007 καθιέρωσε την 20η Φεβρουαρίου ως μέρα της Παγκόσμιας Δικαιοσύνης.

Το διαρκές ζητούμενο σε μια πολιτικά ευνομούμενη κοινωνία είναι η δικαιοσύνη μεταξύ των μελών της. Αποτελεί βασικό σημείο διασταύρωσης αλλά και αντιπαράθεσης των νομικών, πολιτικών και οικονομικών επιστημών αλλά και δοκιμασίας της δημοκρατικότητας μιας χώρας. Σήμερα δυστυχώς στην Ελλάδα το τοπίο είναι εξαιρετικά ζοφερό για τα κοινωνικά δικαιώματα μια και η έλευση των προσφύγων, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Bertelsmann συνδυάζεται με την οικονομική κρίση των νοτίων Ευρωπαϊκών χωρών. Τα ποσοστά των χρόνια ανέργων νέων και η παιδική φτώχεια έχουν πάρει τραγικές διαστάσεις. Στην Ελλάδα συγκεκριμένα ένα στα πέντε παιδιά πλήττεται και σχεδόν οι μισοί νέοι είναι άνεργοι.

Βασικοί στόχοι για την επίλυση των προβλημάτων που Το Θαύμα – Be the Miracle ως ΑΜΚΕ προσφέρει με τις δικές του δυνάμεις είναι η ίση πρόσβαση στη γνώση των νέων μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα που αποσκοπούν στην διαμόρφωση μιας υγιούς προσωπικότητας, ικανής να σταθεί επάξια στην κοινωνία. Τη στήριξη της οικογένειας από ειδικούς επιστήμονες που παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής και νομικής κάλυψης, καθώς και την ίση κατανομή ευκαιριών σε ανθρώπους ανεξαρτήτου καταγωγής, θρησκείας που κατοικούν στις υποβαθμισμένες γειτονιές του Δήμου Αθηναίων.

Το θέμα της φετινής (2019) παγκόσμιας μέρας κοινωνικής δικαιοσύνης είναι «Εάν θέλεις Ειρήνη και Ανάπτυξη, δούλεψε για την Κοινωνική Δικαιοσύνη». Στο Θαύμα καθημερινά εργαζόμαστε για την κοινωνική δικαιοσύνη. Μέσα από τους άξονες στους οποίους κινούμαστε α. Παιδεία β. Τέχνες και Πολιτισμός γ. Αθλητισμός δ. Κοινωνική μέριμνα, δημιουργούμε ένα περιβάλλον, μια πραγματικότητα δικαιοσύνης όπου οι Άνθρωποι ζουν τις αξίες της Ελευθερίας, της Αξιοπρέπειας και της Ισότητας. Αυτό που πάντα υποστηρίζουμε είναι ότι ΔΕΝ βοηθάμε φτωχούς ή κοινωνικά στιγματισμένους. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Τα παιδιά ΑΞΙΖΟΥΝ

Σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν. Ο αγώνας και το άγχος για τις σχολικές επιδόσεις και γενικότερα για την συμπεριφορά των παιδιών κυριεύει τις σκέψεις των γονέων.

Τα παιδιά με τη σειρά τους είτε ακολουθούν πιστά τις επιταγές που τους θέτουν οι καθηγητές, οι γονείς και γενικότερα το σύστημα μίας κοινωνίας που θέλει τα πάντα να είναι ορθά, είτε παρουσιάζουν μια απάδουσα συμπεριφορά και ένας ζοφός σκεπάζει την οικογένεια, το σπίτι και ειδικότερα τις ψυχές γονέων και παιδιών.

Αγαπητοί γονείς, η πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη. Το τι βιώνει ένα σπίτι μόνο εσείς το ξέρετε. Οι ανησυχίες σας είναι εύλογες. Όμως η αντιμετώπιση μιας αρνητικής κατάστασης σε σχέση με τα παιδιά πρέπει να τίθεται πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις, πάντα με γνώμονα την ΑΓΑΠΗ και όχι τις προσδοκίες μας, τα όνειρα μας, τα θέλω μας, το περιβάλλον και όλα τα ΜΑΣ.

Επικεντρωθείτε στην ΑΙΤΙΑ και όχι στο αποτέλεσμα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα εσείς να κατεβάσετε τους τόνους, τις εντάσεις, να ηρεμήσετε, όχι να χαλαρώσετε. Το άγχος δεν είναι σωστός σύμβουλος. Τα παιδιά είναι καθρέπτης μας, οπότε αν θέλουμε παιδιά ήρεμα, ευτυχισμένα πρέπει ΕΜΕΙΣ να καλλιεργήσουμε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ακόμα και αν έχετε να κάνετε με το πιο δύσκολο παιδί ηρεμήστε και απλά παρατηρήστε το. Η παρατήρηση θα σας οδηγήσει στην ΑΙΤΙΑ μιας συμπεριφοράς. Έπειτα, δώστε στο παιδί να καταλάβει ότι είστε ο γονέας του, ο Άνθρωπος του, το προσέχετε και νοιάζεστε πραγματικά για αυτό και όχι για τα θέλω σας. Ξεκινήστε να μοιράζεστε πράγματα και καταστάσεις από την ζωή σας, δώστε τους ερεθίσματα σε σχέση με την κοινωνία, πέρα από το κλειστό κόσμο των κοινωνικών δικτύων. ΜΗΝ τους κρύβεται την αλήθεια, κάντε διάλογο, ρωτήστε τα την γνώμη τους. Κάντε πράγματα μαζί, δείξτε τους εμπιστοσύνη και σιγά σιγά, και αυτά με την σειρά τους θα σας ανοιχτούν και πάνω εκεί θα έχετε φτιάξει το έδαφος για να σας ακούσουν. Να ακούσουν μια συμβουλή σας.

Εν κατακλείδι, παρατηρούμε, νοιαζόμαστε, πράττουμε, εμπιστευόμαστε και στο τέλος συμβουλεύουμε. Όλη αυτή η διαδικασία ΔΕΝ είναι εύκολη, θέλει υπομονή και επιμονή αλλά εδώ ακριβώς είναι και το μάθημα προς τα παιδιά. Τίποτα ΔΕΝ είναι εύκολο για κάτι που ΑΞΙΖΕΙ πραγματικά… και τα παιδιά αξίζουν.

Γίνε εσύ το θαύμα

Η μικρή μας Αγγελική είναι ένα παιδί ΘΑΥΜΑ, όπως είναι όλα τα παιδιά για εμάς που δίνουν τον δικό τους αγώνα για ζωή. Μόλις 4 χρονών και διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η μητέρα της μας είπε ότι «πρέπει να βρεθούν δότες μυελού των οστών, όχι μόνο για το δικό μου παιδί, αλλά για ΟΛΑ τα παιδιά που πάσχουν».

Στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας το μοναδικό φάρμακο είναι ο Άνθρωπος οπότε «Αν θέλεις να γίνει ένα θαύμα. Γίνε εσύ το θαύμα για ένα παιδί»

 

Όλοι εμείς στο Θαύμα-Be the Μiracle ξεκινάμε μια εκστρατεία για να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για το πώς γίνεται κάποιος δότης μυελού των οστών. Μια διαδικασία που δεν κοστίζει, αλλά αξίζει. Όσο πιο πολλοί γίνουν μέρος της προσπάθειας μεταφέροντας το μήνυμά, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το ΘΑΥΜΑ για τα παιδιά σαν την Αγγελικούλα.

 

Για να γίνουμε και εμείς εθελοντές δότες επισκεφτήκαμε το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας σχετικά με την διαδικασία.

 

1. Πρέπει να είσαι μεταξύ 18 – 45 ετών και υγιής
2. Συμπληρώνεις αίτηση εγγραφής, όπου γίνεται και καταγραφή του ιατρικού ιστορικού
3. Με την χρήση ιατρικής μπαντονέτας συλλέγεται σάλιο. Ο ειδικός τοποθετεί μια μπαντονέτα στο στόμα και τρίβει εσωτερικά το μάγουλο. Το ίδιο επαναλαμβάνεται με άλλη μπατονέτα στο άλλο μάγουλο
Με την διαδικασία αυτή μπαίνουμε στο εθνικό – παγκόσμιο αρχείο εθελοντών δοτών Μυελού των Οστων / Αιμοποιητικών Κυττάρων.

 

Αν έχετε την τύχη να βρεθείτε συμβατός, τότε υπάρχουν 2 τρόποι λήψης
1. Συλλογή προγονικών αιμοποιητικών κυττάρων από το αίμα (Αιμοδοσία)
Η διαδικασία αυτή είναι απλή γίνεται με μηχάνημα κυτταροαφαίρεσης. Διαρκεί 3 ώρες και στην ουσία από το ένα χέρι σου παίρνουν αίμα και από το άλλο επιστρέφει. Στο μηχάνημα παίρνουν τα αιμοποιητικά κύτταρα που χρειάζονται. Προηγείται χορήγηση αυξητικού αιμοποιητικού παράγοντα για να αυξηθούν τα αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα
2. Λήψη μυελού των οστών με παρακέντηση.
Η διαδικασία είναι απλή. Πραγματοποιείται στο χειρουργείο με ολική αναισθησία. Γίνεται παρακέντηση των οστών της λεκάνης. Ο ασθενής δεν νιώθει τίποτα, απλά μπορεί να νιώσει μια ελαφριά πίεση στην μέση, ΟΧΙ πόνο.

Ο δωρητής έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΕΠΙΛΕΞΕΙ με ποιο τρόπο θα κάνει την δωρεά. Η ομάδα μεταμόσχευσης αναλύει διεξοδικά τους τρόπους και απαντάει σε ΟΛΕΣ τις απορίες που μπορεί να υπάρχουν.
ΕΠΙΣΥΜΑΙΝΟΥΜΕ: ΟΙ 2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΩΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και όπως μας επιβεβαίωσαν οι ειδικοί ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ

 

Στην Αθήνα μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο Όραμα Ελπίδα Λεβαδείας 8, Γουδί. Στη ογκολογική μονάδα παίδων ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ.

Στις υπόλοιπες πόλεις υπάρχουν τα συνεργαζόμενα κέντρα

 

Όπως καταλάβατε η διαδικασία είναι εξαιρετικά ΑΠΛΗ. Για αυτό….
Θα θέλαμε κόσμο να γίνει δότης ή να διαδώσει μέσω κοινωνικών δικτύων αυτή την προσπάθεια, για την Αγγελική μας και για όλα τα παιδιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες Κωνσταντίνος Παντελίδης 6944815109

 

 

Miracle in Action

Τα παιδιά του Be the Miracle δημιούργησαν την δράση “Miracle in action”, όπου είναι η συνέχεια της περσινής δράσης κοινωνικής προσφοράς “Βόλτες Δροσιάς”.

 

Έτσι από τις αρχές Ιουλίου τα παιδιά μοιράζουν παγωμένα νερά σε άστεγους Ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.
Μια δράση άκρως επιτυχημένη. Τα παιδιά συστήνουν μια ομάδα και με την επίβλεψη υπευθύνου κοιτάνε στα μάτια τους Ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και προσφέρουν. Ο πληθυντικός αριθμός, ως τρόπος επικοινωνίας, δεν είναι μόνο μια ένδειξη ευγένειας αλλά σεβασμού και αξιοπρέπειας προς το πρόσωπο τους.

 

Τα παιδιά δεν προσπερνάνε, δεν αδιαφορούν. Τα παιδιά σκέφτονται και πράττουν. Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι σαν όλα τα άλλα, έχουν λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, Selfαρουν, tagαρουν, Youtubαρουν, δημιουργούν stories και τα ανεβάζουν,κάνουν πλάκες μεταξύ τους αλλά την ώρα της δράσης όλοι είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι και μεθοδικοί. Έτσι τα μεσημέρια, εκεί που ο ήλιος βαράει η ομάδα εμφανίζεται στους δρόμους του κέντρου και μοιράζει παγωμένα νερά.

 

Το Miracle in Action θα συνεχίσει. Η ομάδα μεγαλώνει, τα μέλη της σκέφτονται για το χειμώνα που έρχεται τι μπορούν να κάνουν. Όλο αυτό είναι υπέροχο, διότι από την ηθικοπλαστική θεωρία που επιτάσσει ότι “Πρέπει να βοηθάμε ανθρώπους” περνάμε στη πράξη με το “Εμείς στηρίζουμε ανθρώπους” και κάπως έτσι, γίνεται ένα ΘΑΥΜΑ.

 

 

Αποτυχία και παιδιά

Οι λέξεις αναμφίβολα λειτουργούν ως κλειδιά μέσα μας. Πόσες φορές έχουμε μπλοκάρει ή αντίθετα ξυπνήσει με μία λέξη. Οι λέξεις έχουν την δυναμική τους. Στα παιδιά, όπως και σε όλους μας, λειτουργούν καταλυτικά στο υποσυνείδητο.

 

Είναι πολύ σημαντικό ως ενήλικες να χρησιμοποιούμε στα παιδιά λέξεις που αποτυπώνουν στο ακέραιο την ουσία ή το νόημα μιας κατάστασης.

 

Τα παιδιά από την βρεφική τους ηλικία είναι προγραμματισμένα να «πιάσουν» κάποιους στόχους. Προσπαθούν να περπατήσουν και να μιλήσουν. Αργότερα να μάθουν τα πάντα και στην εφηβεία να γευτούν και να πράξουν, όσο το δυνατόν περισσότερα. Όλη αυτή η διαδικασία θεωρείται ότι ΠΡΕΠΕΙ να καταλήξει επιτυχώς, όμως στην πραγματικότητα υπάρχει και η ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

 

Πολλοί από εμάς την έχουμε ερμηνεύσει λάθος, της δίνουμε τεράστιες διαστάσεις που δεν χρειάζεται. Γιατί όπως η επιτυχία είναι εφήμερη, άλλο τόσο και πολύ παραπάνω, αυτό ισχύει και για την αποτυχία.

 

Αποτυχία, είναι το αποτέλεσμα προσπαθειών για την επίτευξη ενός στόχου, που δεν ευδοκίμησαν. Αυτές οι προσπάθειες, περιέχουν ενέργεια, συναισθήματα, πράξεις, και πάνω από όλα ΓΝΩΣΗ, συστατικά που σμιλεύουν και διαμορφώνουν έναν άνθρωπο. Γιατί λοιπόν όλη αυτή η διαδικασία να πάει χαμένη και να μην είναι ένα εφαλτήριο για μια εκ νέου προσπάθεια επίτευξης του στόχου. Αυτή την φορά πιο καλά, και έχοντας στην φαρέτρα μας την ΓΝΩΣΗ. Στα παιδιά ΠΡΕΠΕΙ να γίνει «κτήμα» τους ότι η αποτυχία δεν είναι τίποτα άλλο από την διαδικασία απόκτησης γνώσης. Όσο και να αποτυχαίνουμε, όχι μόνο είμαστε πιο κοντά στο στόχο και άρα στην επιτυχία, αλλά γινόμαστε πιο δυνατοί γιατί ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ.

 

 

Στα αγγλικά η λέξη FAIL άτυπα είναι το ακόλουθο ακρωνύμιο First Attempt In Learning (Πρώτη Προσπάθεια Στην Γνώση).

 

Οπότε, την επόμενη φορά που το παιδί σας θα αποτύχει ή εσείς αποτύχετε σε κάτι, χαμογελάστε και δείτε την πραγματική διάσταση και όχι το αποτέλεσμα. Μην φορτώνετε τις προσπάθειες σας με άγχος και φόβο. Απλά πράξτε όπως εσείς θεωρείται καλύτερα και διδάξτε στα παιδιά σας την «αξία» της αποτυχίας.

 

Υπάρχουν Άνθρωποι

Υπάρχουν άνθρωποι. Ναι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι για να ζήσεις ένα ΘΑΥΜΑ πρέπει να κάνεις κινήσεις πράξεις. Έτσι και ο κ. Αλέξης, ένας φίλος του Θαύματος, γνωρίζοντας ότι o οργανισμός μας στηρίζει οικογένειες, θέλησε να κάνει ένα μικρό ΘΑΥΜΑ σε μια από τις επωφελούμενες οικογένειες μας.

 

Με την βοήθεια του γεμίσαμε ένα καρότσι τρόφιμα όπου  παραδόθηκε σε ανθρώπους που είχαν πραγματική ανάγκη.

 

Τα χαμόγελα ειδικά των παιδιών της οικογένειας ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη ότι απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα.

 

Ο κ. Αλέξης δεν ήθελε να δημοσιοποιήσουμε το επίθετό του, ούτε και το όνομα του, αλλά είναι αρχή μας να προσπαθούμε να αναδείξουμε κινήσεις που στηρίζουν τον οργανισμό μας, στηρίζουν οικογένειες, στηρίζουν την κοινωνία.

 

Στο θαύμα ΔΕΝ βοηθάμε απλά οικογένειες, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ οικογένειες. Για εμάς ΔΕΝ υπάρχουν «φτωχοί» άνθρωποι που τους δίνουμε ελεημοσύνη. Για εμάς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους στηρίζουμε.

 

Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα

Όλα τα παιδιά μας χαμογελάνε, είναι ευτυχισμένα. Τα παιδιά του Λυκείου πέρασαν τις εξετάσεις. Καθώς και τα παιδιά που δίνανε πανελλήνιες τα πήγαν πολύ καλά.  Πετύχαμε 50% βελτίωση της μαθησιακής προόδου όλων των παιδιών, μετρήσιμη μέσα από την βαθμολογία τους.

 

Ένα ακόμα Θαύμα έγινε!

 

Το πρόγραμμά μας «Μελετώ με ένα καθηγητή» επικεντρώνετε στα χαρακτηριστικά, τις αδυναμίες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Ο μαθητής επιλέγει το καθηγητή και μαζί εξειδικευμένα δουλεύουν για να καλύψουν τα κενά. Στόχος είναι το κάθε παιδί να νιώσει άνετα, να μην ντρέπεται για την οποιαδήποτε δυσκολία ή την ιδιαιτερότητα έχει, και με τις παράλληλες δράσεις που πραγματοποιούμαι, να περνάει η γνώση, να καλλιεργείται η αυτοπεποίθηση και να καλύπτεται το κενό,  έτσι ώστε να είναι έτοιμο σε κάθε σχολική πρόκληση.

 

Όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν, αν δεν υπήρχε η ανιδιοτελής αγάπη, το αδιάκοπο ενδιαφέρον για τα παιδιά, από τους εθελοντές μας, που με όπλα τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις, καθημερινά πάλευαν για να είναι τα παιδιά ευτυχισμένα.

 

Τα λόγια μπροστά σε αυτό που έχει επιτευχθεί είναι λίγα. Οι Άνθρωποι αυτοί, οι εθελοντές μας, που κατάφεραν όλο αυτό είναι τεράστιοι, είναι απλοί είναι η Κυριακή που έψαχνε και έδινε τα πάντα, είναι η Αγγελική που έφερνε επιπλέον ύλη για την καλύτερη κατανόηση, είναι η Αλεξάνδρα  με ακλόνητη πίστη, είναι η Βέρα που αγωνιούσε και καθόταν παραπάνω, είναι ο Κυριάκος που ήταν σταθερά διπλά στα παιδιά, είναι ο Πέτρος που προσπαθούσε για το παραπάνω, είναι η Έλλη που επέμενε, είναι η Ιωάννα που κοίταζε τα παιδιά μέσα στα μάτια, είναι ο Νίκος που ρώταγε δεξιά και αριστερά για να κάνει το καλύτερο, είναι η Ανδρονίκη που συνέχιζε αδιάκοπα, είναι η Δέσποινα που στήριζε, είναι η Μαρία που πάντα χαμογελούσε, είναι η Θεοδοσία ρώταγε που για τους γονείς, είναι ο Μάριος που δεν ξέχασε τα παιδιά, είναι ο Γιώργος που έδινε βιβλία, είναι η Θεοδοσία που ασχολιόταν ενδελεχώς, είναι η Ελευθερία που έδινε χαρά. Είναι όλοι αυτοί οι υπέροχοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

 

 

Οι πρόσφυγες είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Οι πρόσφυγες είναι Άνθρωποι.

Δεν χρειάζεται να τους λυπούμαστε, δεν χρειάζεται να τους μισούμε. Δεν χρειάζεται να είμαστε καλοί μαζί τους αλλά ούτε και κακοί. Χρειάζεται να είμαστε απλά Άνθρωποι.

 

Δεν επικαλούμαι ηθικούς κανόνες της ανθρώπινης υπόστασης, αλλά ούτε και την αίσθηση του καλού, επικαλούμαι την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Σκεφτείτε μόνο, ότι η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη οικονομική κρίση. Πολλοί άνθρωποι, νέοι, οικογενειάρχες, επιστήμονες, τεχνίτες, εργάτες, υπάλληλοι  χάσανε την δουλειά τους και αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για μια καλύτερη ζωή. Οι πρόσφυγες βίωσαν πόλεμο, χάσανε τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τα όνειρα τους,  τις ζωές τους ολόκληρες. Αναγκάστηκαν να φύγουν για να σωθούν.

 

Οι καταστάσεις που πέρασαν διαμόρφωσαν τις ψυχές τους. Φανταστείτε το αντίκτυπο που έχουν όλα αυτά, στις ψυχές των παιδιών. Συλλογιστείτε πως εμείς ήμασταν πριν κάτι χρόνια και πως είμαστε ΤΩΡΑ.

 

Σαφώς, στα καραβάνια των ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα, υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Το ερώτημα που γεννάται είναι «Εμείς οι απλοί άνθρωποι τι μπορούμε να κάνουμε;»

Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Απλά πράγματα, έχοντας μέσα μας την μια και βασική αρχή… ότι πάνω από όλα είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

 

Αγαπητοί αναγνώστες, το να είσαι άνθρωπος δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεις υποχρεωτικά καλός, να μοιράζεις συσσίτια, λεφτά σε πρόσφυγες,  και να δεχτείς κάτι που ΔΕΝ σου αρέσει. Το να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι ΠΡΕΠΕΙ να καταλάβεις ότι αυτά που φέρεις εσύ ως οντότητα. Ψυχή, πνεύμα, ανάγκες, στιγμές τα φέρουν και άλλοι άνθρωποι σαν και εσένα. Οπότε βάλτε τον εαυτό σας στην θέση ενός ασυνόδευτου παιδιού, μιας γυναίκας που έχασε  το παιδί της και τον άντρα της  σε κάποια θάλασσα και αμέσως θα καταλάβετε ΤΙ μπορεί να κάνετε.

 

Πολιτικές καταστάσεις δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Προσβάσεις σε διεθνή fora, οργανισμούς, φορείς, αρχηγούς κρατών που διαμορφώνουν καταστάσεις ΔΕΝ έχουμε.  Όμως μπορούμε να κάνουμε τις ζωές αυτών των ανθρώπων αλλά και την δικές μας ζωές καλύτερες. Με απλά πράγματα, με μια ενημέρωση στη Σύρια μητέρα με τα παιδιά της που περιμένουν ώρες στην στάση, ένα λεωφορείο που δεν θα περάσει. Με μια συμβουλή στα παιδιά από το Αφγανιστάν που παίζουν μπάλα στην πλατεία. Με μια οδηγία στο κύριο από το Ιράκ που που βρίσκεται στο ΚΕΠ της περιοχής και δεν καταλαβαίνει αυτά που του λένε. Με μια ουσιαστική παρέμβαση στη διένεξη μεταξύ  μιας γιαγιούλα που μένει σε ένα υπόγειο και μιας παρέας παιδιών από την Αλγερία, που παίζουν και φωνάζουν μπροστά από το παράθυρο της. Δεν ξέρουν τα παιδιά αλλά και η γιαγιά ανησυχεί. Πράγματα απλά, καθημερινά και πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ.

 

Μην ξεχνάτε ότι και η Ελλάδα έζησε την προσφυγιά και μόνο κερδισμένη βγήκε από όλο αυτό

 

 

20 Ιουνίου… Παγκόσμια ήμερα προσφύγων

Τα παιδιά του Γυμνασίου ΠΕΡΑΣΑΝΕ

Φίλοι μας έχουμε ευχάριστα νέα.

 

Όλα τα παιδιά του Γυμνασίου ΠΕΡΑΣΑΝΕ. Είχαμε 100% επιτυχία και μάλιστα οι βαθμοί των παιδιών ανέβηκαν κατά πολύ.

 

Το πρόγραμμα «Μελέτη με ένα καθηγητή» όπου είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει εξειδικευμένα τις ανάγκες των παιδιών, απέδωσε καρπούς. Περιμένουμε τώρα τα παιδιά του Λυκείου και τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.

 

Για την επιτυχία των παιδιών, αποκλειστική ευθύνη, φέρουν οι εθελοντές μας.

Άνθρωποι που χωρίς να έχουν κάποιο όφελος, πήραν τα παιδιά από το χέρι και ανέβηκαν μαζί το βουνό της γνώσης. Η πορεία δεν ήταν εύκολη. Τα παιδιά είχαν κενά. Έβγαζαν ανασφάλειες. Αντιδρούσαν, πολλές φορές άσχημα. Όμως η επιμονή και ακλονητη πίστη στις ψυχές τους, οδήγησε στην επιτυχία.

 

Σας ευχαριστούμε Κυριακή, Αγγελική, Βέρα, Αλεξάνδρα, Ιωάννα, Κυριάκο, Πέτρο, Έλλη, Μαρία, Ιωάννα, Νίκο, Μάριε, Ελευθερία, Ανδρονίκη, Δέσποινα, Γιώργο, Θεοδοσία.

Το ΘΑΥΜΑ έγινε!!!!

Μήπως είναι παγίδα το ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εξετάσεις;

Οι εξετάσεις ξεκίνησαν και όλοι οι γονείς προσμένουν το καλύτερο. Κάνουν τα πάντα. Αγωνιούν, αγοράζουν διαβασμένα στυλό, προσεύχονται και κυρίως όλοι εύχονται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Έχετε όμως σκεφτεί ότι αυτή η ευχή ίσως είναι η μεγαλύτερη παγίδα για το παιδί σας;

Ας αναλύσουμε λίγο την ευχή. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ, ποιο είναι το αντίθετο της Καλής Επιτυχίας; Η Αποτυχία; Δηλαδή, ΑΝ τα παιδιά για κάποιο λόγο ΔΕΝ γράψουν «καλά» στις εξετάσεις, τι σημαίνει ότι είναι αποτυχημένα;

Αυτή και μόνο η ιδέα που ελλοχεύει πίσω από τις ευχές, τις αγωνίες και τα θέλω των γονιών, σκοτώνει κυριολεκτικά τα παιδιά, τα μπλοκάρει και στο τέλος τα οδηγεί να μην γράψουν, να μην αποδώσουν. Παρόλο που έχουν δουλέψει σκληρά μια ολόκληρη χρονιά.

Αγαπητοί γονείς, επιτυχία είναι ότι παιδιά σας φτάσανε ως εδώ, στην Γ’ Λυκείου και δίνουν εξετάσεις. Αυτή την στιγμή τα παιδιά έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Οι επιτυχίες θα έρθουν και θα φύγουν στις ζωές τους. Οι εξετάσεις είναι μια απλή στάση στην πορεία της ζωής.

Πείτε τους λοιπόν… ότι πιο σημαντικό, ακόμα και από μια πιθανή επιτυχία στις εξετάσεις, είναι η δουλειά που κάνανε και οι μάχες που δώσανε για να φτάσουν ως ΕΔΩ. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο μάθημα. Αν ξέρεις να παλεύεις ΔΕΝ σε φοβίζει καμία μάχη-εξέταση ή η πιθανότητα μιας αποτυχίας. Τα όνειρα ΠΟΤΕ δεν σταματάνε εάν ξέρεις να παλεύεις.

Αγκαλιάστε τα παιδιά σας και κοιτάξτε τα στα μάτια τους λέγοντας…..
«Ότι έκανες τόσο καιρό, κάνε και τώρα. Όσο εγώ ήμουν δίπλα σου όλο αυτό το διάστημα, θα είμαι και τώρα και μετά και για ΠΑΝΤΑ»

ΠΑΡΕΑ

Η ΠΑΡΕΑ είναι μια εθελοντική ομάδα. Μοιράζουν τρόφιμα σε οικογένειες, ετοιμάζουν γεύματα για αστέγους, είναι άψογα οργανωμένοι. Ανταποκρίνονται με ευαισθησία σε κάθε κάλεσμα και γενικότερα κάνουν πράγματα όπως πολλοί  άλλοι «οργανισμοί». Όμως αυτό που ξεχωρίζει αυτή την ομάδα, από πολλές άλλες, είναι ότι αποτελείται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που δημιουργήσανε μια ΠΑΡΕΑ. Και τι σημαίνει αυτό; Τι εννοούν ΠΑΡΕΑ; Θα ρωτήσουν πολλοί.

 

Σε κάποια από τα post στην σελίδα τους στο facebook  λένε «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ… ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ».

Το ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι, ότι αυτή η ΠΑΡΕΑ… ΔΕΝ μένει στα λόγια και στα Post  αλλά κάνει ΕΡΓΟ. Βοηθάει επί της ουσίας οικογένειες. ΔΕΝ μένει απλά στο μοιράζω τρόφιμα, αλλά νοιάζεται για αυτές τις οικογένειες. Ασχολείται, ψάχνει, ΣΤΗΡΙΖΕΙ. Δεν είναι ΜΚΟ, δεν είναι οργανισμός, ίδρυμα, σωματείο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ σας όλους μας και κάνουν ΘΑΥΜΑΤΑ. Αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν.

 

Εμείς στο ΘΑΥΜΑ είχαμε την τύχη να τους γνωρίσουμε. Να δούμε αυτούς τους υπέροχους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Όταν ζητήσαμε βοήθεια για κάποιες οικογένειες ΔΕΝ χρειάστηκαν πολλά. Μιλούσαμε την ΙΔΙΑ γλώσσα, κατάλαβαν και αμέσως έδρασαν.

 

Επειδή καθημερινά και εμείς δίνουμε μάχες για οικογένειες και παιδιά με διάφορους φορείς αυτό που είδαμε στην ΠΑΡΕΑ…. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εκεί έξω.

 

Εμείς με την σειρά μας θα σταθούμε δίπλα τους, όπως έκαναν και αυτοί για εμάς και τους ευχαριστούμε για ότι κάνανε.

Red Bull Dance Your Style!

Δυνατή μουσική, έντονες χορευτικές κινήσεις, χαρούμενα φατσάκια, υπέροχα πλάσματα όλα αυτά, στο κέντρο της Αθήνας.

Η εφημερίδα του Θαύματος δεν θα μπορούσε να λείψει απο το Red Bull Dance Your Style! όπου σε συνεργασία με το τηλεοπτικό σταθμό RISE TV διοργάνωσαν ένα μοναδικό χορευτικό event στο Σύνταγμα.

Οι πρώτοι 8 χορευτές Lil Cli, Icler, Onel, Zoob, Rekoz, Virtuozo, Cut1  και Fuerza Negra περάσανε στο τελικό, όπου θα διοργανωθεί στις 13-05 στην Αθήνα στο BOX Athens

Οι reporters μας παρευρέθηκαν στο event για να καλύψουν το γεγονός και να το μεταφέρουν σε εμάς μέσω στης εφημερίδας. Μιλήσανε και φωτογραφήθηκαν με τους χορευτές, τους παρουσιαστές και με πολλούς διάσημους Youtubers.

Αναλυτικό reportaz στο επόμενο φύλο. Όμως, για τους διαδικτυακούς μας φίλους, έχουμε κάποιες photo για να δείτε πρώτοι τα Backstage του event

 

 

 

 

 

Goalllll

Την Κυριακή που μας πέρασε τα παιδιά του Θαύματος ζήσανε μια μοναδική εμπειρία. Η ΑΕΚ κάλεσε τα παιδιά μας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα που είχε με το Λεβαδειακό

Τα παιδιά ζήσανε μια μοναδική εμπειρία. Είδαν από κοντά τους παίχτες που θαύμαζαν. Νιώσανε το τι συμβαίνει στο γήπεδο όταν μπαίνει goal. 60000 κόσμος μια φωνή GOALLLLL

Τραγούδησαν, κάνανε το γνωστό κύμα, αναφώνησαν μαζί με όλους τους φιλάθλους ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΟΟΟΛΕ.

 

Και στο τέλος μαζί με τους παίχτες πανηγύρισαν  την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Τραγούδησαν  το γνωστό WE ARE THE CHAMPION. Τους είδαν από κοντά. Έτρεξαν να τους χαιρετίσουν όταν περνάγανε από την κερκίδα μας.

Μοναδικές στιγμές. Στιγμές που χαράζονται στις ψυχές των παιδιών. Ξέρετε είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας τα παιδιά να βιώνουν υγιείς εμπειρίες μαζί με κόσμο. Κατά την διάρκεια του αγώνα, τα παιδιά μίλησαν με συνομήλικους τους, με άλλους φιλάθλους, αντάλλαξαν απόψεις.  Έμαθαν σε πραγματικό χρόνο διάφορα πράγματα που αφορούν το ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα, την ΑΕΚ. Ενσωματώθηκαν και γίνανε μια φωνή, μια ψυχή, ένα σώμα. Όλη αυτή η διαδικασία προσφέρει τα μέγιστα θετικά στοιχεία στο ψυχισμό ενός παιδιού. Ειδικά όταν όλο αυτό γίνετε κάτω από ένα οργανωμένο και φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον. Για το λόγο αυτό η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει δημιουργήσει μια ειδική κερκίδα για παιδιά με στόχο να μπορούν αν παρακολουθήσουν τους αγώνες με ασφάλεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ΠΑΕ ΑΕΚ και ειδικότερα την κ. Αγγελική Αρκάδη, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια-Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, που με τις ενέργειες της φρόντισε τα παιδιά να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία

Αργότερα, κατά την επιστροφή, τα παιδιά συζήταγαν, γελούσαν, τραγουδούσαν. Ότι κάνει δηλαδή ένας κανονικός φίλαθλος μετά από μια τέτοια όμορφη εμπειρία.

 

 

Η εφημερίδα μόλις βγήκε

Το νέο φύλλο της εφημερίδας «Ο Δρόμος προς το Θαύμα» είναι μια πραγματικότητα. Με πλούσια θεματολογία και με τιμή μόλις 1 ευρώ, οι δημοσιογράφοι Κλεοπάτρα, Άρτεμης, Φωτεινή, την Μαρία και Ίριδα, μαζί με τον αρχισυντάκτη τους κ. Πέτρο Τσερπέλη, την εκδότρια Μαριλένα Κερασιώτου  γράφουν, προβληματίζονται, προτείνουν και παρουσιάζουν θέματα που αφορούν όλους μας. Ναι, ακόμα και εμάς τους μεγάλους.

 

Η δουλειά που γίνεται σε αυτή την δράση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα παιδιά την έχουν αγκαλιάσει και πλέον οι δημοσιογράφοι μας βγαίνουν έξω και κάνουν ρεπορτάζ.

Στο παρόν φύλλο θα διαβάσετε:

Για το κοινωνικό πρόβλημα των Αστέγων. Για το επίκαιρο θέμα των αδέσποτων ζώων. Για το Human Trafficking με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο. Για το Διαδίκτυο και τις συνέπειες του. Για το φαινόμενο της Μπλε Φάλαινας.  Για το ποιες είναι οι επαναστάτριες γυναίκες Σουφραζέτες, τι κάνανε; Και τι πετύχανε για την κοινωνία; και επίσης θα διαβάσετε το πρώτο μας ρεπορτάζ απο την Φιλοζωικό σύλλογο της Νέας Φιλαδέλφειας

 

Αυτά για την ώρα. Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Ο δρόμος προς το Θαύμα» συνεχίζουν την δουλειά τους για το επόμενο φύλλο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά στην σκηνή

Το ΘΑΥΜΑ ξεκίνησε ως θεατρική ομάδα. Τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και κάνουν την φαντασία πραγματικότητα. Κάθε Σάββατο κάνουν πρόβες την νέα τους παράσταση. Το περασμένο Σάββατο έγινε κάτι υπέροχο. Στη ομάδα υπάρχει ένα παιδί από το Αφγανιστάν. Ήρθε στην Ελλάδα μόνο του, πάνω σε μια βάρκα, με άλλους 60 ανθρώπους. Δεν μιλάει Ελληνικά, όμως θέλει να συμμετάσχει, προσπαθεί, έχει όνειρα.

 

Στη σκηνή επάνω γινόταν η πρόβα, υπήρχαν όλοι οι μικροί ηθοποιοί και μέσα από το κείμενο διαβάζανε τους ρόλους τους.Όταν ήρθε η σειρά του παιδιού από το Αφγανιστάν να κάνει την σκηνή του, πήρε το χρόνο του και ψέλλισε τις δύο πρώτες γραμμές του κειμένου. Δεν κόλλησε που τα έλεγε χαμηλόφωνα και διστακτικά, συνέχισε συνέχισε και με τα σπαστά του ελληνικά τα είπε όλα μια χαρά.

 

Όταν τελείωσε λοιπόν, έγινε κάτι μαγικό. Τα υπόλοιπα παιδιά αυθόρμητα τον χειροκρότησαν, του είπαν μπράβο, τον αγκάλιασαν, τον ενθάρρυναν και αμέσως ο μικρός πρωταγωνιστής ένιωσε τόσο όμορφα. Ένα χαμόγελο όλο το πρόσωπο του. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο υπέροχη. Τα παιδιά μόλις είχαν κάνει ΘΑΥΜΑ.

Αυτά τα παιδιά κάνουν το θέατρο πράξη.

 

Όλοι μια Oμάδα

 

Παρακαλώ προσέξτε αυτή την photo.

 

Δείτε πόσο δυνατή είναι η εικόνα. Αυτά τα παιδιά είναι από την Νιγηρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Μπαγκλαντες, την Αίγυπτο και την Αλβανία.

 

Δεν έχει σημασία από ήρθαν, σημασία έχει που θα πάνε και τι θα κάνουν στη ζωή τους.Ας φροντίσουμε λοιπόν από τώρα για ένα λαμπρό μέλλον, όχι μόνο για αυτά, αλλά και για εμάς τους ίδιους. Η παιδεία είναι ότι πιο σπουδαίο μπορούμε να τους δώσουμε.

 

Μέσα από τα προγράμματα – δράσεις που γίνονται καθημερινά στο ΘΑΥΜΑ, οι εθελοντές κάνουν πραγματικό έργο. Η παιδεία είναι ο πρωταρχικός μας στόχος.

 

Αν συναντάτε τέτοια παιδιά, στην γειτονιά σας, στη πολυκατοικία σας, γενικά στο κύκλο σας, ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ τα.
Τα παιδιά ΔΕΝ πρέπει να μεγαλώσουν στο περιθώριο. Εξαιτίας προκαταλήψεων ή σκοπιμοτήτων.