Πανελλήνιες…Αντί για Καλή Επιτυχία

Αύριο ξεκινάνε οι πανελλήνιες. Πέρα από ευχές, λόγια φυλαχτά, καλές επιτυχίες και μεγάλες προσδοκίες, πρίν φύγουν τα παιδιά ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΑ ΣΦΙΧΤΑ και ότι και να γίνει ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ και ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

Κακά τα ψέματα οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος του ονείρου ούτε καν η αρχή του. Είναι και αυτό ένα απλό μάθημα της ζωής. Το σημαντικό είναι ο αγώνας, η προσπάθεια και ΝΑΙ η ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Σε αντίθεση με όλη την κοινωνία που επιτάσσει ότι το αποτέλεσμα ΠΡΕΠΕΙ να είναι επιτυχημένο. Η αποτυχία είναι αυτή που μας ΔΙΔΑΣΚΕΙ. Οπότε το πιο σημαντικό είναι όχι να επιτύχουμε αλλά να ΜΑΘΟΥΜΕ. Αύριο, και κατά την διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, ότι και να γίνει ΚΑΛΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Τα παιδιά μας είναι μικρά, περάσανε πολλά, ας μην τα επιβαρύνουμε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται.  Αυτή την περίοδο μας ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ τους και ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Για αυτό πέρα από ευχές, λόγια, φυλαχτά και καλές επιτυχίες μια σφιχτή αγκαλιά είναι πολύ πιο σημαντική από όλα τα άλλα.

Αγαπητοί γονείς, που διαβάζετε τώρα αυτό το κείμενο, και μπορεί να το αμφισβητείτε, γιατί το μέλλον ΠΡΕΠΕΙ να προδιαγράφεται με τις καλύτερες περγαμηνές…. ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ με τις δικές σας προσδοκίες, όνειρα, θέλω, ανασφάλειες κλπ κλπ. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε μια ΚΡΙΣΗ που ΟΛΑ αναθεωρήθηκαν και επαναπροσδιορίστηκαν. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ΚΑΛΑ και να προσπαθούμε, όχι για το καλύτερο, αλλά για το ΚΑΛΟ. Και ξέρουμε εμείς οι μεγάλοι ποιο είναι το ΚΑΛΟ. Αυτό λοιπόν ήταν το μεγαλύτερο ΜΑΘΗΜΑ.


There are no comments

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *